GRKINJA JE DVIJE G0DINE SVAKI DAN JELA KISELI KUPUS: 0tišla Da IZVADI KRV, Kad J0j Je DOKTOR SAOPŠTIO 0V0 ZANEMELA JE

Državljanka Grčke koja živi u slikovitom Sidneju podijelila je svoje iskustvo borbe s nizom neugodnih simptoma na dnevnoj bazi, uključujući nadutost, dijareju, zatvor, prekomjerno plinove, bolove u trbuhu, zadržavanje vode, nedostatak energije i mučninu. U bliskoj saradnji s nutricionistom Angelom Koljos Dimitrakopuljos, usmjerila je nutricionistička istraživanja i eksperimente na kiseli kupus bogat vitaminom C. Stručnjaci tvrde da bi ova fermentisana poslastica trebala postati sastavni dio jelovnika jer ne samo da jača imuni sistem već ima i brojne pozitivne efekte na cjelokupno zdravlje.

Grkinja koja živi u Sidneju i koja se suočava sa nizom zdravstvenih problema podijelila je svoje iskustvo na media.com, opisujući kako se njen životni stil promijenio nakon što je odlučila da uključi kiseli kupus u svoju svakodnevnu prehranu. “Simptomi koje doživljavam svakodnevno su izuzetno neugodni i nisu ograničeni na samo nekoliko stvari. Čak i nakon što mi je gastroenterolog prepisao razne proizvode od lažnih vlakana i probiotike, i dalje sam osjećao mučninu.

Kada nisam vidio nikakve rezultate, odlučio sam istražiti Angela je rekla: „Ponekad je važno zanemariti savjete stručnjaka i istražiti različite opcije za poboljšanje zdravlja. Nakon dvije godine redovnog konzumiranja kiselog kupusa, Angela je podijelila svoja zapažanja, napominjući da malo ljekara preporučuje ovu namirnicu. Angela je opisala kako se osjećala nadutosti i gasova kada je prvi put bila izložena oštrom kiselkastom okusu i žgaravici, ali je izdržala i simptomi su brzo nestali .

Angela je rekla: “Simptomi koji me prate svaki dan nisu ni izbliza tako iscrpni kao što navode. Iako mi je moj gastroenterolog preporučio lažna vlakna u prahu i probiotike, i dalje imam mučninu. Kad ne vidim rezultate, odlučila sam da krenem na svoju Ponekad je važno zanemariti savjete stručnjaka i istražiti sve mogućnosti za poboljšanje zdravlja.” Nakon dvije godine dosljedne konzumacije kiselog kupusa, Angela je podijelila svoja zapažanja, ističući da malo ljekara preporučuje ovu namirnicu.

Angela je opisala da je doživjela period nadutosti, plinova i žgaravice kada je prvi put bila izložena oštrom, kiselom mirisu, ali je izdržala i simptomi su se brzo povukli. Nutricionisti naglašavaju važnost konzumiranja kiselog kupusa u malim količinama i dodavanja uz povrće, probiotski jogurt i sočivo. Angela tvrdi da redovna konzumacija kiselog kupusa, uz drugu fermentisanu hranu, voće, povrće i mahunarke, može pomoći zdravlju crijeva, ojačati imuni sistem, povećati nivo energije i poboljšati kognitivne funkcije. Angela je primijetila neke značajne promjene u svom zdravlju kao rezultat eksperimenta. Vremenom se značajno smanjuju upala, gasovi, nadutost i zatvor. Istraživanja pokazuju da fermentirana hrana poput kiselog kupusa ima protuupalna, antioksidativna i antikancerogena svojstva. Angela naglašava važnost indola-3, moćnog spoja u kiselom kupusu koji pomaže u smanjenju upale i održavanju zdrave hormonske ravnoteže. Angela je također primijetila smanjenje stresa, naglašavajući ulogu pravilne crijevne flore u apsorpciji korisnih minerala koji reguliraju raspoloženje poput magnezija i cinka. Uz to, Angela je iskusila manje nadimanja, manje osjećaja u stomaku, a krvni testovi su pokazali povećane razine željeza, što ukazuje na poboljšanu probavu. Angela je zaključila preporučivši dosljednu konzumaciju kiselog kupusa i druge fermentirane hrane, ističući da efekti neće biti odmah vidljivi, već će postati vidljivi uz redovitu upotrebu u svakodnevnom životu. Lične promjene zavise od niza faktora, a Angela naglašava važnost istraživanja i eksperimentiranja s novim načinima održavanja vlastitog zdravlja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)