CIJELA KUĆA SE USMRDI 0D KUHANJA: Ev0 Kako Da Se Riješite Neprijatn0g Mirisa U TREN 0KA, Treba Vam Sam0 JEDNA NAMIRNICA

Cijela vaša kuća miriše na kuhanje: Evo kako da se riješite tog lošeg mirisa u tren oka, a potrebna vam je samo 1 namirnica

Priprema hrane zahteva dosta posla u kuhinji.

I naravno ima raznih vrsta parfema.

Bez obzira koliko ih volite, ponekad će vam početi smetati.

Pogotovo ako čekate goste.

Stoga isprobajte neke trikove da ih uklonite.

savjeti za kafu

Zdjela svježe mljevene kafe može se riješiti svih loših mirisa u vašem hladnjaku ili zamrzivaču. Čak i kuvanje kafe može prikriti loše mirise. Pokušajte koristiti drveni ugalj, koji također upija mirise. Ostaje prirodan bez aditiva i može se čuvati u frižideru. U sobu možete staviti komad uglja u krpu ili čarapu.

Soda bikarbona kao osvježivač zraka

Kutija sode bikarbone često se koristi da upija mirise u frižideru, ali soda bikarbona može biti korisna i u kuhinji. Slično mljevenoj kafi, soda bikarbona raspoređena po prostoriji, u posudi, apsorbiraće mirise kuhanja, a ako se prokuha mješavina vode i sode bikarbone, dobit ćete osvježivač zraka.

Također možete posipati sodu bikarbonu na dno kante za smeće kako biste apsorbirali sve loše mirise od ostataka hrane bačenih u smeće. Korica limuna u kantici ima isti efekat i dodaje ugodnu aromu citrusa.

Sirće na bazi alkohola može vam pomoći u kontroli mirisa na drugi način. U posudi zagrejte pola šolje sirćeta i šolju vode dok ne proključa i para će upiti bilo kakav miris. Usisivač zraka najbolje radi kada ga uključite kako biste izbacili sve mirise iz kuće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)