Da li je bolje da klima radi N0N-ST0P ili da je palimo i gasimo – MAJST0R ZA KLIME DAO 0DGOV0R

Dok jedni ne mogu bez klima uređaja, drugi ne podnose previše rashlađen prostor, ali jedno je sigurno – klima olakšava vruće ljetne dane.
Majstor za klime Vladimir Dujaković otkriva što možemo uraditi sami, a što majstor mora, kolike su cijene malog i velikog servisa te je li bolje da klima radi cijeli dan ili da se pali i gasi.

“Možete sami otvoriti i izvući filtere. Svatko bi to trebao raditi svaki mjesec. Ne morate se brinuti da će vam nešto pasti, samo trebate izvući mreže. Ako vidite da filteri nisu jako zaprljani, dovoljno ih je oprati mlazom tople vode. Nema potrebe za sapunom ili bilo kojim deterdžentom. Možete s alkoholom, ali nije nužno. Ostale dijelove možete prebrisati vlažnom krpom, ali dublje ne smijete”, rekao je Vladimir, piše Danas.rs, i istakao da sve ostalo treba napraviti majstor.

Cijeli proces servisa traje oko 45 minuta do sat vremena. To je sasvim dovoljno za potpuno čišćenje klima-uređaja. Skine se turbina, ventilator koji distribuira ohlađeni ili zagrijani zrak u prostoriju. Nakon testiranja vanjske jedinice i provjere općeg stanja, sve je u redu.
“Trebali biste voditi računa o potrošnji električne energije, ali trebali biste zapamtiti da kućni klimatizacijski uređaji ne uvode svježi zrak izvana.
Postoje neki modeli koji to rade, ali su vrlo rijetki. Prostoriju treba provjetravati svaka dva do tri sata, kako bi se izbjegle glavobolje zbog nedostatka kisika u prostoriji. Ako vas boli glava, možda je klima bila prljava ili je prozor bio predugo zatvoren”, rekao je majstor i riješio najčešću dilemu:
“Najbolje bi bilo da klima radi non-stop, a ne da se pali i gasi svakih sat vremena!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)