NAJKREMASTIJA T0RTA BEZ PEČENJA..POTREBNA SU NAM 4 SAST0JKA I 1O MINUTA

Želite da pripremite ukusan desert koji je gotov vrlo brzo? Govorimo vam kako da napravite apsolutno ukusnu tortu koju ne morate peći, a koja će se sigurno svidjeti vašim najmilijima! Potrebna su vam samo četiri sastojka i spreman je za 10 minuta.

Potrebna su vam samo četiri sastojka
Potrebni sastojci su:
300 grama čokoladnog napolita, 180 grama krem ​​sira, 400 ml vrhnja za šlag, 200 g kondenzovanog mleka i po želji čokoladne granule.

Kako pripremiti tortu bez pečenja
Prije svega, u posudu blendera dodajte oblatne i blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Na podnožje ploče postavite prsten koji se može ukloniti, a njegov prečnik treba da bude 22 ili 24 centimetra. Stavite pastu za vafle na njeno podnožje. Pritisnite ga dno čaše. U činiju dodajte krem ​​sir i već zaslađeni šlag. Umutiti sastojke mikserom na velikoj brzini dok ne dobijete kremastu teksturu sa mekim vrhovima. Nakon toga dodajte kondenzovano mlijeko i nastavite miksati mikserom dok vrhovi ne postanu čvršći.

Dobijeni sastav stavite na oblande, sve prekrijte folijom za hranu i ostavite desert u frižideru dva sata. Nakon dva sata skinite obruč i ukrasite tortu čokoladnim granulama. Sada je spreman za serviranje!

Možete koristiti, ovisno o vašim željama, sladoled, čokoladu ili druge dodatke. Možete koristiti i oblatne sa ukusom koji nije čokolada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)