Zajedn0 su imali 4OO KG, jedva su stali u KADAR NA SVADBI, a 0nda se desila TRANSF0RMACIJA

Teški zajedno 400 kilograma jedva su bili dorasli za vjenčane fotografije, a onda se dogodila transformacija

Lexi i Danny Reed mladi su par iz Indiane. Ono po čemu su prepoznatljivi široj javnosti je njihov izgled i ukupna težina od 400 kilograma. Po vlastitom priznanju, cijeli su dan jeli ležeći. Mnogi su događaji bili blokirani ili ograničeni, a onda su uoči 2016. odlučili sve promijeniti i njihova transformacija je bila nevjerojatna.

Leksi radi u optičarskoj radnji, a Deni u pravnom odjelu jedne tvrtke, a život im je vrlo monoton. Većinu večeri, kad dođu kući s posla, leže na kauču i naruče brzu hranu – obično pizzu, pileće štapiće, krilca, kruh i litru soka. Zatim gledaju TV i jedu.

Ona ima 220, a on 127

Debljaju se, tijelo im se mijenja od pretilosti i godinama ne rade ništa. Lexi (33) ima 220 kilograma, a Deni (36) 127 kilograma.

Dok vrag prima šalu, dolazi do “pomoći prijatelja”, a potom i do njihovih odluka o dugoročnim promjenama i posljedicama.

“Prijatelj nas je izazvao da ne jedemo u restoranima brze hrane ili ne pijemo gazirane sokove i alkohol 30 dana. Počeli smo kuhati, pripremati obroke, paziti na kalorije i čitati sastojke”, rekla je Lexie za People in 2018 Danny.

Prženu hranu zamijenili su piletinom, lososom i nemasnim mesom te naučili pripremati zdravije verzije svojih omiljenih jela. Idu i u teretanu—pet dana u tjednu po 30 minuta.

U teretani privlači pažnju

“Kada sam s 220 kg ušao u teretanu, rekao sam si da će mi ovo biti prvi dan u životu. Iako su me svi jako upadljivo gledali zbog težine, trudio sam se biti najatraktivniji u prostoriji. Aktivni ljudi,” rekla je Lexie.

Danny je dodao da je u početku sumnjao da može ostati pri svojoj odluci.

“Ideja isprva nije zvučala dobro jer je uvijek lijepo otići kući i sjesti jesti i ne brinuti se ni o čemu. Ali što sam više razmišljao o tome, shvatio sam da je Nova godina odlično vrijeme za nešto učiniti dobro. “Za sebe i pomoć Lexie”, primijetio je.

Bez obzira na to koliko su odlučni promijeniti život i ne vratiti se starim navikama, uvijek će biti dana kada će poželjeti odustati.

“Bit ćemo umorni i sve će boljeti jer naša tijela nisu navikla na ovakav napor. Ali imamo prijatelje koji nas podržavaju i imamo jedni druge koji nas motiviraju i podižu jedni druge kada se dolje,” rekla je Lexie. Upornošću i ustrajnošću, u sljedeće dvije godine Danny je imao 78 kg, a Deni već 83 kg.

Ubrzo su uvidjeli višestruku korist od mršavljenja i održavanja forme jer je vrijeme koje su provodili zajedno postalo kvalitetnije.

“Prije mršavljenja nismo razgovarali i samo smo gledali TV. Onda smo počeli hodati, kretati se, planinariti, voziti bicikl—sve aktivnosti koje nismo mogli raditi dok smo živjeli na kauču”, ponosno su ispričali.

Sada mogu učiniti sve ono što su propustili zbog svoje težine

Napravili su i popis svih stvari koje su željeli raditi, poput vožnje kanua i roller coastera, a koje nisu mogli zbog svoje težine, a zatim su ih počeli raditi jednu po jednu i križati ih sa svog popisa.

Vratili su se na mjesto svog medenog mjeseca jer su htjeli iskusiti mnoge aktivnosti koje tada nisu mogli raditi zbog ograničene pokretljivosti.

“Vratili smo se na tu plažu i potrčali. Bili smo ekstatični. Nije to bila samo težina koju smo izgubili, to je bio novi život koji smo počeli živjeti”, rekli su i dodali da nikad nisu bili bliži. .

U međuvremenu, Lexi se također suočava s ozbiljnim oboljenjem zvanim kalcifilaksija, od kojeg je trenutno na liječenju i o čemu je javno pisala na svom Instagramu, gdje ima više od milijun pratitelja

Što je kalcifilaksa?

Kalcifilaksa je ozbiljna i vrlo rijetka bolest koju karakterizira smrt stanica (nekroza) u masnom tkivu i tkivu kože. Uzrokuje bolne čireve i može dovesti do ozbiljnih infekcija u tijelu koje mogu dovesti do smrti. Osobe s ovom bolešću često također imaju zatajenje bubrega i na dijalizi su ili im je nedavno presađen bubreg.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)