Kak0 napraviti D0MAĆI SAPUN od limuna, 0cta i alkohola bez kaustične s0de!

Krenite na putovanje kako biste stvorili prekrasan domaći sapun koji kombinira svježinu limuna, snagu čišćenja octa i dezinfekcijska svojstva alkohola, a sve to bez upotrebe kaustične sode. Ovaj recept koji je lako slijediti daje nježan, ali učinkovit sapun koji djeluje na različite tkanine. Pogledajmo pobliže sastojke i korake potrebne za pomlađivanje ovog mirisnog sapuna za čišćenje.

SASTOJCI

1 litra hladne vode
2 komada glicerinskog sapuna
50 ml alkohola
10 žlica običnog šećera
6 žlica sapuna u prahu
Korica od 3 limuna
50 ml alkoholnog octa

Pripremni koraci:

Dodavanje okusa limuna: Započnite dodavanjem hladne vode u lonac zajedno s limunovom koricom i pustite da zavrije. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta dok voda potpuno ne upije okus limuna.

Pripremite bazu sapuna: U međuvremenu, sameljite glicerinski sapun u finu koricu. To će im pomoći da se lakše tope u sljedećem koraku.

Pomiješajte sastojke: izvadite koricu limuna iz kipuće vode. Smanjite vatru i uz stalno miješanje polako dodajte naribani sapun. Strpljenje je ključno jer sapunu može trebati neko vrijeme da se potpuno otopi i pomiješa s vodom.

Dodajte sapun u prahu: Nakon otprilike 20 minuta, nakon što se sapun otopi, promiješajte sapun u prahu kako biste bili sigurni da je potpuno otopljen.

Zasladite smjesu: dodajte šećer postupno uz stalno miješanje.

Završni dodaci: Sada smjesi dodajte alkohol i ocat. Slobodno dodajte mrlju boje u ovom trenutku – preporučuje se žuta ili zelena kao nadopuna temi limuna.

Kalup i set: Isključite vatru i pažljivo ulijte smjesu u kalup za sapun ili bilo koju prikladnu posudu. Nakon otprilike 6 sati sapun će se dovoljno stvrdnuti da se može rezati i oblikovati po želji.

Važni savjeti:
Ostavite sapun da se osuši oko 5 dana prije upotrebe. To osigurava da je sapun potpuno stvrdnut i spreman za upotrebu.

Uživajte u svom domaćem sapunu:
Čestitamo! Sada ste napravili svoj vlastiti sapun od limuna, octa i alkohola. Ovaj sapun savršen je za pranje bilo koje vrste tkanine, od tamne do šarene odjeće, zajamčeno čist i svjež bez jakih kemikalija. Isprobajte i uživajte u zadovoljavajućim rezultatima svojih domaćih kreacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)