Ne kupujte sada automobile, televiz0re i frižidere: napravite zalihe i UŠTEDITE N0VAC! BEZ0S UP0Z0RAVA na predstojeću katastrofu!

S obzirom na ekonomsku krizu koja se nazire u Sjedinjenim Državama, Jeff Bezos, drugi najbogatiji čovjek svijeta, izdao je upozorenje pozivajući potrošače i kompanije da zaštite svoje financije stvaranjem gotovinskih rezervi.

Bezos je prepoznao znakove nadolazeće recesije i naglasio važnost pripreme za potencijalno katastrofalne posljedice. Kao dokaz je naveo rasprostranjena otpuštanja u svim industrijama i ponovio svoje uvjerenje da je kolaps tržišta neizbježan. Kako se ekonomija pogoršava, Bezos je savjetovao američke porodice da odgode kupovinu predmeta kao što su televizori, frižideri i novi automobili.

Bezos je savjetovao vlasnike malih preduzeća da daju prioritet izgradnji novčanih rezervi umjesto ulaganja u novu opremu, naglašavajući važnost izbjegavanja rizika i usvajanja mentaliteta nade za najbolje, pripreme za najgore.

Andy Jesse, koji je prošlog ljeta preuzeo dužnost izvršnog direktora Amazona, krenuo je stopama svog prethodnika Bezosa i čini se da dijeli istu zabrinutost zbog moguće recesije. Kao odgovor na potencijalno teško ekonomsko okruženje,

Amazon provodi mjere smanjenja troškova, smanjuje potrošnju i zaustavlja zapošljavanje na određenim pozicijama. To je u skladu sa upozorenjima istaknutih investitora, rukovodilaca, akademika i analitičara koji su tokom godine davali napore koji su istakli napore Fed-a u borbi protiv rastuće inflacije. Mondo je izvestio da je inflacija u junu dostigla 9,1 odsto, najviši nivo u poslednjih 40 godina, i da je u oktobru iznosila 7,7 odsto.

Kako bi ublažile inflatorni pritisak, Federalne rezerve su preduzele brze mjere poput podizanja kamatnih stopa kako bi usporile ekonomski rast. Ove stope će vjerovatno premašiti 5% po prvi put od 2007. Kao rezultat toga, američki potrošači i poduzeća mogu se suočiti s izazovima viših cijena, rastućih troškova zaduživanja i usporavanja ekonomije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)