U FEBRUARU Zalijte Sve Sobne Biljke 0vim Hranljivim SAST0JK0M..0ŽIVITE POŽUTJEL0 I SUH0 CVIJEĆE

Čarobno rješenje koje nazivaju “infuzijom” biljaka: ovim trikom oživite požutjelo i suho sobno cvijeće i ono će procvjetati za dva dana

Mnoge žene vole sobno bilje, ali uzgoj cvijeća nije lak – potrebno je vrijeme i predanost. Premalo ili previše zalijevanja, nedovoljno svjetla, propuh, previše topline, nedovoljno gnojiva i drugi čimbenici (ovisno o vrsti) mogu uzrokovati sušenje ili spori rast sobnih biljaka.

Srećom, ljubitelji cvijeća otkrili su jednostavan trik koji može pomoći da se vaše biljke brzo oporave. Ovu čarobnu otopinu nazivaju infuzijom jer se biljke pomoću nje oporavljaju, a savršena je i za njegu cvijeća u vazama. Ako vam sobno cvijeće ne uspijeva ili su mu listovi suhi, žuti i otpadaju, upotrijebite ovaj recept da ga trenutno pomladite.

Vaše će se biljke ponovno roditi: ulijte ovu hranu i uživajte u raskošnom lišću
Nevolja će zaobići vaš dom: stavite ove biljke ispred ulaznih vrata kako bi vam donijele sreću, ljubav i harmoniju

Tajna je u aspirinu kojeg vjerojatno imate kod kuće. Aspirin potiče rast biljaka i pomaže im da se oporave. Ključ je salicilna kiselina, jedan od sastojaka aspirina, koja to omogućuje. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u posudama oko kuće i na terasi, piše Naji Zena.

Stavite tabletu aspirina u 100 ml destilirane vode. Zdrobite tablete i miješajte dok se ne otope. Za najbolje rezultate zalijevajte i prskajte svoje biljke jednom tjedno. Pospješit će razvoj korijena, cvijeće učiniti bujnijim, spriječiti pojavu gljivica i produžiti život cvijeća u vazi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)