RECEPT ZA NAJUKUSNIJU LIMUNADU: TREBA VAM SAM0 JEDAN limun i dvije narandže…

Da napravite osvježavajuću limunadu potrebno je:

2 limuna i 1 narandžu,
1 i po šolju šećera,
3 litre vode
i kašičicu soli.

Hajde da pogledamo recept ako se slučajno nađu narandže u frižideru.

Za početak izvadite 2 narandže i 1 limun iz frižidera i ostavite da odstoje oko 30 minuta. Nakon toga nastavite sa seckanjem voća na kockice.

U blenderu pomiješajte polovicu narandže i limuna narezane na kockice. Ako vaš blender ima veći kapacitet, možete ga dodati sve odjednom. Međutim, kako mi blender nije bio dovoljno prostran, podijelila sam ga u dvije serije.

U procesu stvaranja ove smjese rotiramo dvije ili tri vrste i unosimo pola šećera. Nakon posipanja šećerom u dva do tri navrata, smjesa se prebacuje u prostranu posudu.

Zatim ponavljamo postupak s preostalim narandžama i limunima, pazeći da su svi uključeni. Zatim se dodaje preostali šećer i stavlja se na vrh, kao što smo uradili sa prvom šaržom.

Temeljito pomiješajte vodu, sol i limun da dobijete dobro izmiješanu smjesu. ????????
Stavite poklopac na posudu i ostavite u frižideru otprilike 1-2 sata. Nakon toga, procijedite smjesu kroz čistu gazu, pazeći da se preostala pulpa dobro ocijedi.

Za živopisniju boju, slobodno dodajte još vode u pulpu i još jednom je stisnite. Zatim svježe napravljenu limunadu prebacite u vrč i ostavite da se ohladi u frižideru kako biste postigli savršenu hladnoću. ????????

Slobodno prilagodite proporcije šećera, vode i limuna prema vašim ličnim željama. Sada je naša osvježavajuća ledena limunada pripremljena i spremna za uživanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)