USKRŠNJA SALATA!!! Super JEDN0STAVNA i ukusna salata koja je savršena za svaki 0BR0K!!!

SASTOJCI:

3 srednje šargarepe, oguljene i narendane
7 jaja, tvrdo kuvanih i sitno iseckanih
200 g šunke iz konzerve, narezane na kockice
1 crvena paprika sitno nasjeckana
200 g graška iz konzerve, oceđenog

180 g kukuruza iz konzerve, oceđenog
3 kašike majoneza
3 kašike prirodnog jogurta
1/2 kašičice crnog bibera
1/2 kašičice soli

NAČIN PRIPREME:

Pripremite povrće i jaja:
Počnite sa pripremom povrća. Naribajte šargarepu, crvenu papriku narežite na kockice, a grašak i kukuruz iz konzerve dobro ocijedite kako biste uklonili višak tekućine. Za jaja, dodajte ih u lonac, prokuhajte, pa dinstajte oko 10 minuta. Ohladite u hladnoj vodi, ogulite i sitno nasjeckajte.

Miješana salata:
U velikoj posudi pomiješajte naribanu šargarepu, sjeckana jaja, šunku narezanu na kockice i crvenu papriku. U smjesu dodajte ocijeđeni grašak i kukuruz. Lagano miješajte sastojke tako da budu ravnomjerno raspoređeni.

Pripremite preliv:
U drugoj manjoj posudi umutite majonez i prirodni jogurt dok ne postane glatko. Začinite crnim biberom i solju po svom ukusu.

Pomiješajte i ohladite:
Prelijte dresing preko mješavine povrća i jaja i dobro promiješajte da sve bude ravnomjerno premazano dresingom. Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje sat vremena da se ukusi stope.

Poslužiti:
Kada se ohladi, lagano bacite salatu i probajte okus da prilagodite dresing prema potrebi. Čaše za salatu Garden Harvest poslužite ohlađene, najbolje na podlozi od svježeg povrća ili u pojedinačnim čašama za elegantan izgled.

Ovaj recept za šolju salate Garden Harvest donosi raznobojnu dobrotu na vaš sto, kombinujući hrskavicu svežeg povrća, slanost pršuta i bogat ukus jaja sa kremastim, oštrim prelivom. Ovo je svestrano jelo koje se može jesti samostalno ili kao prilog bilo kojem glavnom jelu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)