Krečnjak i prljavština će bukvaln0 nestati PRED VAŠIM OČIMA: Kućni trik za čišćenje čak i vrl0 zapuštenih pukotina i pl0čica!

Na podu oko toaleta primijetila se crna plijesan, što nije bio baš ugodan prizor. Osim što su estetski neugledni, takvi problemi mogu predstavljati rizik za zdravlje, posebno ako imate astmu ili alergije.

Zato želimo podijeliti četiri prirodna rješenja koja vam mogu pomoći u borbi protiv ovog problema. Vjerovatno već imate ove sastojke kod kuće, ali možda niste svjesni koliko su korisni.

Prvo, možete koristiti soda bikarbonu. Ova supstanca odlično upija vlagu. Pomiješajte je s vodom i nanesite na zahvaćena područja oko bidea i toaleta. Zatim dobro istrljajte četkom kako biste uklonili prljavštinu, a na kraju sve operite vlažnom krpom.

Drugo, možete koristiti sirće. Nanesite ga direktno na zahvaćeno područje i ostavite da djeluje neko vrijeme prije nego što ga dobro očistite i isperete. Sirće će dati sjaj i čistoću vašem kupatilu.

Treće, ulje čajevca je također korisno zbog svojih antifungalnih svojstava. Razrijedite ga s vodom i nanesite na površinu, dopuštajući da prodre u šavove. Nakon nekog vremena, isperite.

Konačno, vodikov peroksid je moćno sredstvo za uništavanje plijesni. Nanesite ga na površinu i ostavite da djeluje prije nego što dobro istrljate i isperete.

Osim ovih prirodnih rješenja, postoje i druge opcije poput izbjeljivača i amonijaka, ali budite oprezni jer mogu oštetiti materijale za kupatilo. Ako ih koristite, koristite ih umjereno i nikada ih nemojte miješati.

Sretno s čišćenjem!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)