NEMA ŠANSE DA SE 0ZNOJITE T0K0M DANA: Svaki put kad se tuširate uradite 0V0, NEMA 0BILNOG ZN0JENJA NI NA VRUĆINAMA

Morate da promijenite način tuširanja Bez obzira na redovno kupanje i održavanje higijene, pojedini ljudi imaju svakodnevno probleme sa neprijatnim mirisom ispod pazuha. Nije prijatno njima, ali ni ljudima u njihovoj blizini. Međutim, dermatolog Geta Jadav tvrdi da postoji način da se eliminiše neprijatan miris.

Ona napominje da je dovoljno promijeniti način tuširanja. – Važno je da se tokom pranja regije pazuha usredsredite na čišćenje korijena dlačica ispod pazuha, koje su sklone da formiraju bakterije. Po 30 sekundi utrljavajte gel za tuširanje, na svaki pazuh – navodi Geta Jadav i dodaje:

– Takođe, važno je da se s vremena na vrijeme mijenjate gel za tuširanje, a najbolje su kupke na bazi glikolne, mlečne ili bademove kiseline. Ti sastojci će ukloniti mrtve ćelije kože sa površine kojima se bakterije hrane – ističe Geta – Ne bi trebalo da koristite ove vrste proizvoda nakon brijanja, jer bi mogli da izazovu iritaciju. Ostavite ih za prvo čiščenje, a za brijanje koristite drugi proizvod. Također, uvijek su bolji prirodni proizvodi – zaključila je ona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)