Veš se USMRDI nakon PRANJA, a 0MEKŠIVAČ U0PŠTE NE MIRIŠE! Greške K0JE prave i najiskusnije D0MAĆICE

Vrlo je vjerojatno da ste se barem jednom susreli s ovakvim nezgodama u pranju rublja, a postoji mogućnost da ih još uvijek radite. Ove pogreške su naširoko prepoznate kao najčešće, a stručnjaci snažno savjetuju da ih ispravite.

Pranjem odjeće na nižim temperaturama možete produžiti njezin vijek trajanja te sačuvati izvorni oblik i boju. Uobičajeno je pogrešno mišljenje da je topla voda neophodna za učinkovito uklanjanje prljavštine, ali u stvarnosti dobra perilica i deterdžent mogu postići iste rezultate s toplom ili hladnom vodom.

U svrhu dezinfekcije, preporučljivo je prati predmete poput posteljine ili odjeće na temperaturi od 90°C. Međutim, svi ostali predmeti mogu se učinkovito čistiti na nižim temperaturama.

Korištenje prekomjerne količine deterdženta može dovesti do začepljenja spremnika deterdženta i rezultirati neugodnim mirisima. Slično tome, prevelika količina omekšivača može otežati učinkovito pranje odjeće. Važno je pažljivo slijediti preporučenu dozu navedenu na pakiranju i ne zaboravite koristiti mjernu posudu. U slučajevima kada su vaši predmeti jako zaprljani, preporučljivo je koristiti preporučenu metodu pranja ili pokrenuti dva ciklusa.

Za optimalne rezultate koristite omekšivač na svim odjevnim predmetima. Ne samo da daje luksuznu baršunastu teksturu tkanini, već također olakšava proces glačanja. Međutim, važno je napomenuti da se sposobnost upijanja tkanine s vremenom smanjuje. Stoga je preporučljivo suzdržati se od korištenja omekšivača prilikom pranja ručnika, sportske odjeće ili bilo kojeg predmeta od mikrofibre, elastina ili spandexa.

Tema pretjeranog pranja traperica susreće se s suprotnim stajalištima proizvođača u industriji. Njihov stav je protiv korištenja strojnog pranja jer se vjeruje da produljuje dugotrajnost boje.

Odlučite li se ne pridržavati ovog prijedloga, idealan vremenski okvir za pranje traperica bio bi raspon od 2 do 6 mjeseci, uzimajući u obzir i učestalost nošenja i jedinstvene karakteristike vašeg tijela.

Nepravilno sušenje može imati negativan utjecaj na vašu odjeću, baš kao i nepravilno pranje. Kako biste spriječili nezgode, evo nekoliko korisnih savjeta koje morate imati na umu:

Kako biste očuvali dugotrajnost i živost boja svojih stvari, preporučljivo je ograničiti upotrebu automatskog sušenja. Pretjerano oslanjanje na ovu metodu može dovesti do ubrzanog trošenja i blijeđenja. Posebno je važno izbjegavati korištenje automatskog sušenja za tkanine koje su osjetljive i sklone isušivanju.

Kako biste zadržali oblik pletenih i vunenih predmeta, izbjegavajte ih vješati na žicu. Umjesto toga, sušite ih na ravnoj površini ručnikom.

Kako biste izbjegli nabore, dobro protresite rublje prije nego što ga objesite.

Kako biste izbjegli neugodne mirise i neugledne mrlje na odjeći, važno je pravilno održavati perilicu. Tijekom vremena, prljavština, ostaci deterdženta i druge naslage mogu se nakupiti unutar stroja i prenijeti na vašu odjeću. Kako biste to spriječili, pridržavajte se nekoliko jednostavnih smjernica za održavanje:

Ne zaboravite isprazniti perilicu nakon svakog ciklusa.
Pazite da nakon svakog ciklusa pranja temeljito isperete sve ostatke deterdženta s gume na vratima.
Pazite da redovito sušite odjeljak za deterdžent.
Kako bi se osigurala optimalna čistoća, preporuča se jednom mjesečno pustiti stroj “prazan” s deterdžentom i dezinficijensom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)