0VAJ D0RUČAK ČISTI CRIJEVA BRZIN0M SVJETL0STI: 0d njega nema NI UP0LA ZDRAVIJEG, jedite ga BAR JEDN0M SEDMIČN0

Za hranjiv doručak koji daje osjećaj sitosti i energije za cijeli dan, nemojte tražiti dalje od palente. Unatoč nekadašnjoj popularnosti, ovo svestrano jelo u novije je vrijeme izgubilo naklonost. Međutim, nema vremena kao sada da ga ponovno uvedete u svoj kulinarski repertoar.

Uključivanje palente u svoj jelovnik za doručak je fantastičan izbor. Ne samo da je to lagan i zadovoljavajući obrok, već vam također daje energiju i sitost koji su vam potrebni za naporan dan. Unatoč nekadašnjoj popularnosti, palenta je u novije vrijeme možda zanemarena. Međutim, nema boljeg trenutka nego sada da ovaj zaboravljeni dragulj ponovno uvedete u svoju jutarnju rutinu.

Ova namirnica, koja dolazi iz Italije, napravljena je od kukuruzne krupice i poznata je po svojoj iznimnoj nutritivnoj vrijednosti. Dostupan u vrećicama i različitim mogućnostima pakiranja, nudi beskrajne mogućnosti pripreme.

Vrlo je preporučljivo uključiti palentu u našu prehranu na tjednoj bazi jer potiče čišćenje crijeva i pospješuje metabolizam. Zdravstvene dobrobiti palente daleko nadmašuju one pekarskih proizvoda, a za pripremu je potrebno svega 5 minuta.

Za pripremu jedne porcije zakuhajte 2 dl vode. Umiješajte žlicu soli i žlicu masti ili ulja. Kad voda zavrije, maknite je s izvora topline i ubacite dvije i pol žlice palente. Smjesu miješajte na laganoj vatri dvije do tri minute. Kako biste poboljšali okus i teksturu, razmislite o dodavanju sastojaka poput sira, vrhnja, lanenih sjemenki, suncokretovih sjemenki ili ajvara. Dodatno, po želji, na palentu možete nakapati toplo mlijeko.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)