KRALJEVSK0 DRV0 KOJE SUZBIJA REUMATSKE B0L0VE, ZUB0B0LJU, GASTRITIS, ČIR NA ŽELUCU, MIGRENU! RECEPT I PRIMJENA!

Mirisna i raskošna krošnja bagrema (Robinia pseudoacacia) ostavlja upečatljiv dojam, osvajajući sve svojim bijelim, ružičastim ili ljubičastim nijansama.

Bagrem, koji se obično naziva bijeli bagrem, kraljevo drvo i kapinka, stekao je popularnost pod raznim imenima.

Kada se skuha u čaj, bagrem ima brojne ljekovite prednosti. Učinkovito ublažava reumatske bolove i zubobolju, a služi i kao odličan antiseptik. Osim toga, pomaže u smanjenju prekomjernog lučenja kiseline i pruža olakšanje kod bolesti poput migrene, gastritisa, žgaravice te čira na želucu i dvanaesniku.

Za pripremu čaja jednostavno pomiješajte žličicu osušenih cvjetova bagrema s dva decilitra kipuće vode. Pustite smjesu da se strmi trideset minuta, pazeći da za to vrijeme bude pokrivena. Nakon što je namakanje završeno, procijedite čaj i spreman je za uživanje. Za optimalne dobrobiti preporučuje se konzumiranje jedne do tri šalice ovog divnog čaja svaki dan.

Otkrio je jedinstvenu nišu u području homeopatije. Ovi stručnjaci ističu njegovu iznimnu učinkovitost u liječenju stanja kao što su povišena kiselost želuca, noćna žgaravica, migrene i upala facijalnog živca.

Vještim oblaganjem bagremovog cvijeta u tijesto za palačinke i prženjem u dubokom ulju, možete iskoristiti njegov nevjerojatan potencijal za kulinarski užitak.

Savršena opcija meda za djecu.
Europa visoko cijeni bagremov med zbog njegovih iznimnih kvaliteta. Ovaj med je poznat po svojoj čistoći, fluidnosti i lakoći, što ga čini izvrsnim izborom za djecu stariju od godinu dana. Osobito se preporuča mladima zbog svoje nježne i delikatne naravi, kao i odraslima željnim oslobađanja od stresa, nervoze i nesanice. Među svim sortama, bagremov med ističe se izuzetnom prozirnošću i divnim okusom. Za razliku od drugih vrsta, može ostati kristaliziran do tri godine. Kada se kristalizira, poprima bijel, mutan i sitnozrnat izgled koji podsjeća na snijeg. Da biste to riješili, jednostavno uronite staklenku meda u toplu vodu i problem će biti riješen.

Od početka travnja do kasnog svibnja, a ponekad čak i do lipnja, ovaj cvijet cvate.
Mirisni bijeli cvjetovi ovog stabla proizvode obilje nektara, što ih čini divnom poslasticom bilo da se konzumiraju u svježem stanju ili nakon što su prženi. Kulture koje razumiju značaj ovog stabla razvile su praksu berbe cvjetova neposredno prije nego što procvjetaju i trganja lišća dok je još nježno. Narodna medicina predlaže kuhanje čaja od osušenih cvjetova, koji osim ugodnog okusa imaju i ljekovita svojstva za ublažavanje prehlade i kašlja.

Svježe mahune i sjemenke sadrže značajnu količinu bjelančevina, ugljikohidrata i masti. Međutim, važno je napomenuti da kora, list i sjemenke mogu sadržavati toksine.

Važno je biti oprezan pri korištenju određenih komponenti biljke bagrema. Toksična priroda crvendaća, robitina, robinina, fasina, stare kore, zrelog lišća i sirovog sjemena zahtijeva njihovo izbjegavanje pri bilo kakvoj uporabi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)