ZNATE LI ČEMU SLUŽI MAŠNICA NA ŽENSK0M D0NJEM VEŠU? 0dgovor na 0V0 pitanje Š0KIRA0 JE MN0GE, a istina o 0V0M detalju je zanimljiva!

Vrlo često ženske gaćice imaju malu mašnu sa trakom pričvršćenom na prednjoj strani, a gotovo ni jedna žena ne zna zašto je to tako, već to jednostavno prihvataju kao činjenicu.

Ipak, sada se saznao odgovor na to interesantno pitanje i mnoge je začudio. Ovo pitanje je postavljeno na društvenim mrežama i u odgovorima se pojavilo nekoliko teorija.

  • Što se tiče korena tradicije, ona datira iz vremena pre nego što smo znali za gumicu, kada je donji veš trebalo da drži na mestu mala traka provučena kroz čipku sa ušicama na vrhu. Mala mašna je mesto gde bi se vezala ta traka, naravno ispred jer je tako bilo najpogodnije. Dakle, njegovo značenje je toliko daleko od ukrasa i ta mala mašna je imala vitalnu funkciju da donji veš bude čvrsto na mestu – bio je jedan od odgovora.

Neki su rekli da je to zato što su žene ustajale veoma rano, čak i pre izlaska sunca, i oblačile se u mraku ili uz jednu sveću. Mašne su im olakšale da se oblače jer su zahvaljujući njoj znali koja je strana napred, a koja zadnja. Danas ovakvi problemi više ne postoje, ali je dizajn ostao radi tradicije. Međutim, tradicija je i malo izmenjena pa je moguće umesto mašnice naći i srculence, biser ili neki drugi ukras. Takođe, neke žene danas nimalo ne vole mašnu i redovno je čupaju, piše Dejli star.

(Kurir.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)