0SVJEŽAVAJUĆI NAPITAK ZA P0DRŠKU ŠTITNJAČI: JEDN0STAVAN RECEPT ZA POBOLJŠANJE ZDRAVLJA VAŠEG 0RGANIZMA

Certificirana holistička nutricionistička terapeutkinja, Syeda Kiran Zahra Hussain, velikodušno je podijelila recept za ukusan napitak koji ne samo da je prepun esencijalnih vitamina, minerala i antioksidansa, već služi i kao fantastična pomoć u jačanju funkcionalnosti štitnjače i općem poboljšanju blagostanje.

Sastojci

Za pripremu osvježavajućeg napitka pomiješajte 7 šalica izvorske ili filtrirane vode s 1 šalicom 100-postotnog soka od brusnice, ¼ žličice suhog đumbira, ½ žličice cejlonskog cimeta, ¼ žličice muškatnog oraščića, ¾ šalice svježe iscijeđenog soka od naranče i ¼ šalice svježe iscijeđenog soka od limuna.

Da biste pripremili ovaj napitak, započnite zagrijavanjem vode dok ne zavrije. Zatim dodajte sok od brusnice i niz začina, pustite da se smjesa kuha na laganoj vatri 20 minuta. Kad se ohladi, dodajte sok od naranče i limuna u smjesu. Važno je napomenuti da je ovaj osvježavajući napitak namijenjen konzumiranju u rasponu od jednog dana.

Što ovaj napitak čini korisnim za zdravlje štitnjače?
Uključivanje joda u brusnice ključno je za održavanje zdrave štitnjače. Osim toga, đumbir, koji obiluje magnezijem, pomaže kod stanja štitnjače i ima protuupalna svojstva.
Muškatni oraščić, poznat po svojoj sposobnosti jačanja metabolizma, djeluje zajedno s cimetom, koji ne samo da posjeduje protuupalna svojstva, već također pomaže u borbi protiv inzulinske rezistencije koja se obično povezuje s Gravesovom bolešću.

Štitnjača ima koristi od konzumacije soka od naranče, koji obiluje vitaminom C i pomaže u detoksikaciji. S druge strane, limunov sok jača imunitet i pomaže u procesu detoksikacije zbog visokog sadržaja vitamina.

Ako se ne liječi, hipotireoza, stanje koje karakterizira nedovoljna proizvodnja hormona u štitnjači, može dovesti do značajnih zdravstvenih komplikacija. Uključivanjem ovog napitka u svoju dnevnu rutinu i održavanjem prehrane bogate hranjivim tvarima koja obiluje antioksidansima, možete učinkovito upravljati i stabilizirati funkciju štitnjače.

Kako biste održali optimalnu funkciju štitnjače, savjetuje se izbjegavati određene namirnice koje potencijalno mogu poremetiti rad štitnjače, uključujući brokulu, zelje, cvjetaču, kelj, špinat, repu, soju i kikiriki.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)