BRZI D0RUČAK…HRSKAVA P0GAČA SA PUTER0M…

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:
1 šalica ohlađenog mlijeka,
3 žlice jogurta,
1 žličica soli,
1 vrećica praška za pecivo i
3 šalice brašna (plus još jedna žlica brašna za tijesto).

Za premazivanje upotrijebite
100 grama maslaca (što odgovara 3 pune žlice)
uz pola žličice ulja.
Za ukras:
1 jaje

KOJI JE NAJBOLJI NAČIN NAPRAVITI PRHKAVO PEČENJE?

U zdjeli za miješanje dobro pomiješajte mlijeko, jogurt, prašak za pecivo i sol. Zatim dodajte brašno i mijesite smjesu dok ne dobijete mekano tijesto koje se lako lijepi za ruke. Radnu površinu lagano pospite brašnom i razdvojite tijesto na četiri dijela. Zatim pomoću valjka za tijesto pobrašnite svaki dio i razvaljajte ga da dobijete tanku konzistenciju.

Tijesto koje ste pripremili stavite na radnu površinu i ravnomjerno ga premažite s 3 žlice otopljenog maslaca i ulja.

Zatim stavite dodatni sloj tijesta na vrh, premažite uljem i složite četiri sloja tijesta jedan na drugi kako biste preformirali tijesto. Nakon toga preokrenite i donju stranu nauljite.

Povucite rubove razvučenog tijesta da ga proširite, učinite ga većim i tanjim. Zatim ga čvrsto zarolajte. Držeći jedan kraj, omotajte ga oko sebe. Nakon toga ga prebacite na tanjur za posluživanje i spremite u vrećicu ili pokrijte plastičnom folijom prije nego što ga stavite u hladnjak.

Ostavite maslac da se zamrzne 10 do 15 minuta. Po želji može stajati preko noći. Napravila sam ga prethodne večeri i ispekla ujutro.

Tijesto lagano pobrašnite i valjkom za tijesto razvaljajte na radnoj površini. Spljošteno tijesto prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Razbijte jaje odozgo i kistom ga ravnomjerno rasporedite po površini. Nožem ili vilicom oblikujte tijesto; Odlučio sam se za britvu da probušim jednu od njih.

Stavite u pećnicu s ventilatorom zagrijanu na 200° i pecite dok ne porumene. Uživajte u svom obroku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)