Nikada nećete pogoditi K0 JE PEVAČICA NA F0T0GRAFIJI: Harala je u Jug0slaviji, a danas je NIK0 NE PREP0ZNAJE

Identitet pjevačice na fotografiji potpuno je iznenađenje: u Jugoslaviji je imala divlju reputaciju, a danas je svima neprepoznatljiva.

Do sada je producirala ukupno petnaest singlova i preko dvadeset albuma.

Vera Matović predmet je razgovora.

Među njezinim zapaženim uspjesima izdvaja se raznolika paleta pjesama, među kojima su “Suza kvasi bijelu košulju”, “Budimo se zajedno”, “Što te muči moja košulja Marko”, “Sunce moje jarko”, “Ljuljaj me”, “Sudbina”. “, “Zovi me”, “Zovi me”, “oj travo, oj zelena”, “dva bijela jastuka”, “Gledao sam Čačak na planini Jelici” i “Braćo i sestre”.

I u TV seriji “The Truckers Drive Again” iz 1983. iu istoimenom filmu iz 1984. preuzela je glavne uloge.

Aktivan angažman na brojnim festivalima rezultirao je nizom priznanja poput Šumadijskog sabora, Moravskog bisera, Ilidže, Posela 202, Hit parade.

U tom određenom trenutku postala je prva jugoslavenska pjevačica kojoj je pripala cijenjena čast osvajanja nagrade popularnosti. Pjesma koja ju je odvela do pobjede bila je nitko drugi do “Bela bluzu suza kvasi”.

Za izuzetan doprinos razvoju zabave i glazbe, nagrađena je prestižnim “Poveljama” od Samostalnog sindikata estradnih umjetnika i izvođača Srbije i Saveza estradnih i glazbenih umjetnika Srbije.

Godine 2017. dobila je prestižnu plaketu „Zlatna Lila“ na Lila Music Festivalu kao priznanje za zapažena i nezaboravna vokalna postignuća.

Zapažen je bio njen angažman u reality showu “Posao u Srbiji” na RTV Pink.

Godine 1971. započela je karijeru uz supruga Ratomira Matovića, vrsnog harmonikaša.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)