ŽENA R0DILA BEBU U 38. G0DINI I HTJELA DA JE 0STAVI U P0R0DILIŠTU..

Jedna žena u dobi od 38 godina doživjela je nevjerovatan događaj kada je na svijet donijela dijete. U iznenađujućem obratu, razmišljala je ostaviti novorođenče u rodilištu. Postupci babice tijekom ovog značajnog događaja zauvijek će ostati utisnuti u ženino sjećanje.

Na stranicama “Primaljine ispovijesti” čovjek je uronjen u duboko dirljivu priču koja živopisno prikazuje iskrene trenutke kada je babica hrabro intervenirala kako bi spriječila srpsku majku da napusti svoje novorođenče u rodilištu, dok je iznosila sirove i iskrene detalje .

Mnoge žene koje su bile pacijentice u rodilištima često izražavaju nezadovoljstvo njihovim tretmanom, prepričavajući negativna iskustva. Međutim, nedavno otkriće bivše glavne medicinske sestre na odjelu za ginekologiju i opstetriciju u Srbiji imalo je dubok utjecaj, potaknuvši emocije i obnovivši nadu u dobrotu čovječanstva za nebrojene pojedince.

Za nju je ključni trenutak bio kada je imala priliku svjedočiti dolasku djeteta, unatoč odbijanju okoline. U dobi od 38 godina začela je dijete bez bračnih veza, zbog čega su je se roditelji odrekli, a njezin rođeni brat joj prijetio. Dodatno njezinoj nevolji, njezin je partner nestao, ostavljajući je s dubokim osjećajem napuštenosti. Shrvana okolnostima u kojima se našla, razmišljala je o tome da zbog financijskih poteškoća svoje novorođenče ostavi na brigu u rodilištu.

Nakon rođenja djeteta, žena se svjesno trudila suzdržati od dojenja djeteta kako bi izbjegla razvijanje jake emocionalne veze. No, sudbina se umiješala i spojila sestru i babicu. Unatoč svom početnom oklijevanju, žena je na kraju odlučila odgajati dijete i od tada je procvjetala, vodeći ispunjen život sa sretnim i uspješnim odraslim djetetom. Preplavljena osjećajima, sestra se nedavno oglasila na društvenim mrežama kako bi ispričala njihovo neobično putovanje, godinama nakon što se dogodilo.

Dok sam bila glavna sestra na odjelu ginekologije i opstetricije, svaki sam dan započinjala obilaskom sva tri odjela odjela. Ova mi je rutina omogućila da ostanem u tijeku sa svim incidentima koji su se dogodili tijekom prethodne noćne smjene i da se adekvatno pripremim za nadolazeći posjet.

U moju svakodnevnu rutinu uključeno je i primanje iscrpnog izvješća koje obuhvaća količinu poroda kao i stanje dobrobiti majki i dojenčadi. Tog sam jutra bio upozoren na uznemirujući slučaj žene usred poroda koja je izrazila svoje oklijevanje oko prihvaćanja svog novorođenog djeteta. Hitno sam se uputio do njezine lokacije, gdje sam zatekao vidno izmučenu 38-godišnju ženu. U suzama je otkrila da je njezino dijete začeto izvan braka, što je rezultiralo odbijanjem njezine obitelji da prizna njegovo postojanje. Posljedično, ona gaji strepnju prema dojenju djeteta, bojeći se da bi to samo produbilo njihovu emocionalnu vezu, te se osjeća prisiljenom napustiti dijete. Posebno odsutan iz situacije je djetetov otac.

Uvjeravam je, potičući je da ostane mirna i uvjeravam je da ću se naći s njom na mjestu koje je odredila nakon što naš sastanak završi. Ovaj dogovor će doista biti ispunjen. Mlada dama mi se povjerava, otkrivajući svaki zamršeni detalj, dok ja nastavljam s opisom bitnih postupaka. Nalazim se kako se krećem po osjetljivom terenu, potpuno svjestan osjetljivosti okolnosti.

Pitam je bi li željela priliku da ljulja i hrani dijete, uklanjajući svoju obitelj iz jednadžbe. Uplakana, ona dijeli vlastitu čežnju da ispuni ovu ulogu.
S obzirom na njezinu tešku financijsku situaciju i nedostatak obiteljske pomoći, izražava nesigurnost u pogledu svoje sposobnosti snalaženja u odgovornosti odgoja djeteta. Nudim joj sigurnost obavještavajući je o svojoj namjeri da se obratim Centru za socijalni rad, uvjeravajući je da ćemo joj pružiti pomoć pod uvjetom da ostane predana brizi za bebu.

Nakon što sam kontaktirao Centar, prenio sam potrebne pojedinosti i hitno ih zamolio za brzu pomoć. Bez odlaganja su stigli socijalna radnica i psiholog koji su s njom razgovarali i pružili joj podršku. Shrvana tjeskobom i suzama, bila je izložena prijetećim telefonskim pozivima. Kako bih intervenirao, oduzeo sam joj telefon i obavijestio svog bijesnog brata da namjeravam kontaktirati vlasti zbog smetnji koje je izazvala moja pacijentica.

Nježno ih je zaljuljala bebu u zagrljaju, nježno ih položivši na plišani madrac. U tom trenutku progutao me utješni val. Ubrzo nakon toga pojavila se njezina teta, spremna prevesti malenu u njihovu rezidenciju.
Uz velikodušnu potporu centra uspjeli smo osigurati znatnu financijsku pomoć koja nam je omogućila prikupljanje sredstava koja će joj biti uručena po odlasku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)