0STAJEMO LI BEZ PLAZMA KEKSA? P0ZNAT0 zbog čega ga ima sve manje u PR0DAVNICAMA

Pojedini brendovi, poput Plazma keksa, u određenim pakovanjima nisu kontinuirano dostupni na svim prodajnim mjestima i tržištima, a razlog tome je šteta nastala nakon požara u fabrici “Bambi” u Požarevcu, koji se dogodio krajem juna.

Prošla su dva mjeseca od požara u fabrici „Bambi“ u Požarevcu, što je dovelo do smanjenja ponude ovog, kako ga mnogi nazivaju, srbijanskog nacionalnog brenda.

Požar je prouzrokovao ograničenja u proizvodnim kapacitetima, a iz Bambija su poručili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da osposobe proizvodne kapacitete i osiguraju dovoljnu količinu Plazma keksa na tržištu.

Za mnoge, Bambi nije samo keks – to je mnogo više od toga.

Uz Plazmu su odrasle mnogobrojne generacije.

Brend se pojavio krajem 60-ih godina, zahvaljujući Petru Tutavcu, generalnom direktoru Bambija i jednom od ljudi koji su, prije svega kao dobri poznavaoci konditorske industrije, stvorili brendove poput pomenute Plazme, zatim keksa Domaćica i Bakin kolač.

Tutavac je, boraveći u Italiji, donio vrstu tehnologije za proizvodnju ovog popularnog keksa.

Tutavac je preminuo 2022. godine u 88. godini.

Podsjetimo, posljednjih godina ovaj brend proširio je svoj asortiman. Pored klasičnog keksa, sada postoji i mljeveni, slani, kao i Plazma u obliku kocki.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)