PAUCI BJEŽE KA0 LUDI: 0ve 2 biljke će ih istjerati zauvijek iz kuće, više ih nećete vidjeti

Ako u posljednje vrijeme primjećujete više pauka u svom stanu ili kući, niste sami.

Iako su ova uglavnom bezopasna osmonožna stvorenja česti posjetitelji mnogih domova, to ne znači da se morate naučiti živjeti s njima. Ne, ne mislimo da ih odmah trebate početi ubijati – pauci mogu biti korisni. Ipak, nikome nije ugodno svakodnevno ih viđati, pa je važno pronaći rješenje kako ih spriječiti da ulaze u stambene prostore.

Što ih privlači?

Dva su glavna razloga: sklonište i hrana. Tijekom zime vaš dom postaje idealno utočište za pauke, gdje su uz lako dostupnu hranu zaštićeni od vjetra, niskih temperatura i padavina. Ali što učiniti da ih se riješimo? Postoji nekoliko jednostavnih i pristupačnih metoda.

Određene biljke mogu trajno zadržati pauke iz vaše kuće. Stručnjaci američke tvrtke „Garden Buildings Direct” navode da postoje biljke čiji jaki miris odbija pauke. To su menta i lavanda. Pauci su osjetljivi na oštre mirise koji im ne odgovaraju, što čini ove biljke odbojnima za njih, prenosi Alo.

Preporučuje se da ove biljke posadite ili držite u saksijama blizu prozora. Lako se uzgajaju i ne zahtijevaju mnogo pažnje – samo ih povremeno zalivajte. Tako ćete imati svježe začine za svoje obroke. Kao alternativu, možete koristiti i eterična ulja ovih biljaka. Na komadić vate nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja mente ili lavande i stavite ih u kutove sobe. Za one koji imaju vrt, preporučuje se sadnja eukaliptusa, koji također ima jak miris.

preuzeto

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)