Stavite ga u pećnicu i dO ujutr0 ćete biti blistav0 čista: Savjeti za uklanjanje masn0će bez hemikalija i ribanja

Nanesite ovu smjesu na zidove rerne i ostavite da djeluje preko noći

Postoji mnogo zabavnih i super-jednostavnih trikova koji će vam pomoći da se riješite tvrdoglave masti bez potrebe za jakim hemikalijama, a jedan TikToker je predstavio svoju metodu koja ne zahtijeva ribanje pećnice i oduševljava svoje obožavatelje.

Prilikom prženja ribe dodajte samo jedan sastojak kako se ne bi lijepila za dno tiganja i rezultat će uvijek biti savršen.

Soda bikarbona je zapravo natrijum bikarbonat, u kombinaciji sa alkoholnim sirćetom, što nam omogućava da uspešno “manipulišemo” molekulima. Soda bikarbona je sušta suprotnost sirćetu, iako je oštrija od sirćeta i njen posao je da “rastvara organsku materiju”, kaže May Nieman, profesor hemije na Univerzitetu Oregon State.

Sirće i soda bikarbona nalaze se na suprotnim stranama pH skale, što znači da mjere koliko je supstanca kisela ili alkalna. Soda bikarbona djeluje kao baza za rastvaranje organskih spojeva koji čine prljavštinu, masnoću itd., a mineralna struktura njenih čestica osigurava nježno čišćenje bez ogrebotina.

Kao kiselina, sirće dodatno razgrađuje minerale, a kombinovanje ovih sastojaka može dati neverovatne rezultate! Kada se soda bikarbona pomiješa s octom, kiselina razgrađuje sodu bikarbonu, oslobađajući plin ugljični dioksid koji pomaže u potpunom uklanjanju prljavštine.

Kako očistiti pećnicu sodom bikarbonom i sirćetom?

SASTOJCI

1/2 šolje sode bikarbone
1 kašika sapuna za suđe
malo vode
kašika sirćeta

Kako se koristi?

Ovom smesom premažite zidove rerne i ostavite da deluje preko noći. Sledećeg dana samo uzmite krpu i prebrišite rernu dok smesa ne bude potpuno bistra, a zatim obrišite krpom namočenom u sirće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)