0VAJ DI0 Piletine NIKAK0 ne Jedite! Čist je 0TR0V: sadrži najviše Parazita i Bakterija, a svi ga 0B0ŽAVAJU

Piletina je postala omiljena vrsta mesa zbog svoje široke dostupnosti, blagog ukusa bez jakih mirisa te pristupačne cijene u odnosu na druge vrste mesa poput junetine, teletine ili svinjetine. Osim toga, piletina je bogata raznim hranjivim materijama, što je čini korisnom za zdravlje organizma.

Unatoč popularnosti, nedavna kineska studija ukazuje na to da svi dijelovi piletine možda nisu korisni za ljudsko tijelo. Prema savjetima stručnjaka, neki dijelovi se preporučuju izbjegavati zbog potencijalne štetnosti po zdravlje.

Kožica pileta, iako ukusna, često je bogata masnoćama i može sadržavati bakterije, pa je bolje izbjegavati je prilikom konzumacije. Također, preporučuje se izbjegavanje pluća zbog mogućnosti prisustva parazita koji se ne uklanjaju potpuno ni termičkom obradom.

Još jedan dio pileta koji se ne preporučuje za konzumaciju je glava, koja može akumulirati štetne tvari koje životinja unese u svoj organizam tokom života.

Piletina ima visoku nutritivnu vrijednost, bogata je proteinima i niskokalorična, što je čini idealnom za izgradnju mišića i podršku dijetalnim režimima. Na 100 grama bijelog mesa piletine dolazi 120 kcal, 22,50 grama proteina, te 2,62 grama masti, od kojih zasićene masne kiseline iznose 0,563 grama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)