Ako ste ikada imali 0V0 u ustima, trebali biste znati šta je u pitanju, i KAK0 da se T0GA riješite..

Osjećaj nelagode tijekom jela i govora uobičajena je pojava kada se radi o afti, malim, ali bolnim čirevima u ustima. Iako ne postoji definitivan lijek za ove rane, dostupni su različiti kućni lijekovi koji mogu olakšati simptome i ubrzati proces zacjeljivanja. Razmislite o isprobavanju sljedećih metoda:

Za liječenje afti preporučuje se nanošenje soka aloe vere izravno na zahvaćeno područje 3-4 puta dnevno. Nakon primjene savjetuje se određeno vrijeme suzdržati se od konzumiranja hrane i pića.
Zbog svojih protuupalnih svojstava, aloe vera ima sposobnost učinkovitog i pravovremenog ublažavanja infekcija.

Napravite pastu miješanjem sode bikarbone s vodom i zatim je nanesite izravno na aftu.
Za ublažavanje boli i smanjenje upale preporuča se nakon nekoliko minuta isprati usta toplom vodom. Ovaj postupak treba ponoviti 3-4 puta dnevno. Soda bikarbona ima sposobnost pružiti olakšanje u tom pogledu.

Korijandar:
Da biste napravili tekućinu za ispiranje usta, jednostavno skuhajte malu vezicu lišća korijandera u jednoj šalici vode. Nakon što se smjesa ohladi, koristite vodicu za ispiranje usta tijekom dana, ponavljajući postupak 3-4 puta.
Utvrđeno je da uporaba korijandera ima svojstva ublažavanja bolova i također može pomoći u sprječavanju pojave oralnog soora i afti.

Kadulja:
Zagrijte 2 šalice vode dok ne zavrije, a zatim dodajte 3 žlice listova kadulje. Nakon što se smjesa ohladi, koristite vodicu za ispiranje usta više puta tijekom dana.

Med:
Za liječenje afte preporuča se direktno nanošenje meda više puta tijekom dana. Med posjeduje snažna antiseptička svojstva; međutim, može izazvati nelagodu nakon prve primjene.

Kako biste izbjegli potencijalno pogoršanje, ključno je provesti test flasterom na malom dijelu kože prije korištenja bilo kojeg od ovih prirodnih lijekova. Osim toga, ako simptomi potraju ili se pogoršaju, preporučljivo je potražiti savjet liječnika. Važno je napomenuti da u određenim slučajevima afte mogu ukazivati ​​na temeljne zdravstvene probleme koji zahtijevaju intervenciju stručnjaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)