“ŽENE PREK0 4O NE SMEJU DA N0SE FARMERKE I DA IMAJU DUGU K0SU”: Slavna Dizajnerka Koja Je 0ličenje Stila U Dve Rečenice Uvredila Sve Koji Se 0vako 0blače

Karolina Herrera, istaknuta modna dizajnerka i vlasnica uspješne linije parfema, poznata je po svojim oštrim modnim stavovima kada je riječ o ženama u tridesetim i četrdesetim godinama. Postoje dvije stvari koje su za nju apsolutno neprihvatljive.

Karolina Herrera, koja je odgovorna za vanvremenske modne komade i eleganciju na kojoj je izgradila svoj modni carstvo, podijelila je svoje lične impresije i stavove o tome šta je, po njenom mišljenju, stilski neprihvatljivo.

Naime, prema Karolini, nošenje traperica u tridesetim godinama nije stilski prihvatljivo. Njena izjava da nošenje traperica u tridesetim nije najprikladnije izazvala je raspravu, pogotovo s obzirom na savremenu ideju da bi svako trebao nositi ono u čemu se osjeća dobro.

Druga stvar koju Karolina Herrera smatra neprihvatljivom je “ludo” duga kosa ako imate preko 40 godina.

“Žena bi trebala stari dostojanstveno i ne bi trebala pokušavati izgledati kao karikatura. Vidim mnogo žena na ulicama koje imaju predugo kosu, ekstenzije, i nose kratke suknje. Kada ih gledate otpozadi, možete pomisliti svašta, ali kada vam se okrenu – pomislite, oh, bako”, rekla je Herrera.

Modna dizajnerka tvrdi da ne treba pratiti trendove.

“Ne vjerujem u trendove jer su oni razlog zašto svi izgledaju kao da nose uniforme. Nešto novo dođe i svi to isto nose”, rekla je Herrera.

Iako postoji mnogo dizajnera koji zagovaraju ideju da svako treba pronaći svoj stil bez obzira na godine, dužinu kose ili kilažu, važno je da se osjećate dobro. Herrera, međutim, ima drugačiji stav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)