0svojio 4O miliona na Lutriji, pa D0NIRA0 N0VAC djeci koja se liječe 0d raka!

Tijekom tipičnog zajedničkog ručka sa svojim poznanicima, Tom Krist, izvršni direktor kanadske tvrtke i filantrop, primio je nevjerojatnu vijest da je dobio na lutriji. Unatoč tome, ovaj imućni direktor brzo je shvatio da nema osobne potrebe za novcem te je odmah odlučio donirati cijeli iznos dobrotvornim organizacijama.

Nakon što je otkrio svoje novopronađeno bogatstvo od milijuna u dobicima na lutriji, Tom je brzo odredio smjer akcije koji će poduzeti sa svojim obiljem bogatstva. Unatoč nevjerojatnoj svoti od 40 milijuna dolara, Tom je zaključio da je postojeći prosperitet njegove obitelji dovoljan, što ga je navelo da velikodušno daruje sav svoj nepredviđeni prihod onima kojima je najpotrebitije.

Nekoliko mjeseci nakon dobitka na lutriji, Tom, vrlo uspješan direktor u elektrotehničkoj tvrtki u Kanadi, otišao je do ureda lutrije kako bi preuzeo svoj dobitak, noseći sunčane naočale. Nije bilo iznenađenje za njegovu kćer, Mandy Buckner, kada je saznala za očev dobitak putem objave na Facebooku.

Tijekom intervjua za CTV Calgary, Mendi je podijelila razgovor koji je vodila sa svojim ocem, pitajući ga je li dobio na lutriji. Na njezino iznenađenje, otkrila je da je on zapravo donirao sve svoje dobitke, kako je izvijestio Mirror.

Pazite da to ne previdite!
Ova metoda nudi rješenje za poboljšanje zamućenog i slabog vida bez potrebe za kirurškim zahvatima.
Tom je u svom intervjuu za CBC News svoj uspjeh ponizno pripisao pukoj sreći i naglasio da mu financijski dobitak nije nužan.

Tom, razmišljajući o svojoj 44-godišnjoj karijeri u tvrtki, smatra se sretnikom. Postigao je značajan uspjeh i osigurao udobnu budućnost za sebe i svoju djecu. S osjećajem zadovoljstva, Tom izjavljuje da više nema potrebe za tim novcem.

Nesiguran kako upravljati tako pozamašnim iznosom, odlučio je uskratiti informacije svojoj djeci. Tragično, Tomova supruga, Jen, podlegla je raku u dobi od 33 godine. U čast svoje pokojne supruge, Tom je nesebično dodijelio svoj dobitak na lutriji u fond, koji je potom ljubazno darovao dobrotvornim organizacijama koje su osobno odabrali on i njegova djeca. Za razliku od bezbrojnih imućnih pojedinaca koji su isključivo usredotočeni na gomilanje bogatstva, Tomova težnja bila je utjecati na pozitivnu promjenu u svijetu. Godine 2021. njegova se dobrohotnost proširila na izvanrednu donaciju od 1,2 milijuna dolara Zakladi za borbu protiv raka Alberte.

Centar za liječenje raka sa sjedištem u Calgaryju, poznat kao Zaklada “Tom Baker”, dobiva velikodušnu potporu ove organizacije. Za Toma ima poseban značaj jer je to isti centar u kojem se liječila njegova pokojna supruga. Iznos novca dobiven na lutriji bio mu je tako malo važan da ga nije ni spomenuo svojim prijateljima tijekom njihove igre golfa tog dana. Tom je bez oklijevanja donio odluku donirati cijelih 40 milijuna dolara. Značajan dio tih sredstava dodijeljen je djeci kojoj je potrebno specijalizirano liječenje raka.

U čast svoje pokojne supruge, koja je godinu dana prije tragično izgubila bitku s rakom pluća, poduzeo je značajnu gestu. Njegova su djeca svim srcem podržala očevu odluku da donira sredstva dobrotvornim organizacijama. Pitali su ga zašto je čekao sedam mjeseci prije nego što ih je obavijestio, na što je on otkrio da nije siguran kako pristupiti tom pitanju. Želio je ostati anoniman, ali propisi su zahtijevali fotografiju i javno priznanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)