ZID0VE SAM 0PRALA SMJES0M OD DVA SAST0JKA: Rezultat me 0DUŠEVI0, izgledalo je KA0 DA SAM 0KREČILA stan

Ako na zidovima imate ogrebotine, tragove ili mrlje, ne brinite. Uz ova dva sastojaka biće ponovno čisti i uredni

Bilo da se radi o lepljivim otiscima ruku ili raznim ogrebotinama i šarama, na zidovima se vremenom može nakupiti prljavština, a njihovo čišćenje može da izgleda kao zastrašujući zadatak. Međutim, devojka je na Tik Tok-u pokazala jedan jednostavan način čišćenja koji bi mogao ubrzati proces.

Kako piše Ekspres, ona je u svom videu na @Tania Home Inspo profilu objasnila da su vam potrebni samo soda bikarbona, dezinfekciono sredstvo i valjak za farbanje zidova. U videu demonstrira rastvaranje kašike sode bikarbone u posudi tople vode, a zatim dodaje malo dezinfekcionog sredstva pre nego što sve pomeša.

Nakon toga, uz pomoć valjka, nanosi smesu na zidove, kako bi prekrila sve mrlje i tragove. Na kraju snimka ona potvrđuje da trik funkcioniše, i kaže da zidovi još bolje mirišu.

-Čišćenje zidova možda deluje nepotrebno, ali roditelji znaju da će se deca lako zaprljati, a ovim trikom ćete se brzo osloboditi svih mrlja – rekla je ona.

Prema rečima stručnjaka iz Architectural Digest-a, soda bikarbona se može koristiti za rešavanje tvrdokornih mrlja na zidovima jer je prirodno sredstvo protiv mrlja zbog visokog nivoa kiselosti. Struktura sode deluje kao blagi abraziv koji može očistiti površine bez ostavljanja ogrebotina.

– Ako ne želite da koristite dezinfekciono sredstvo na zidovima, pokušajte sa rastvorom vode i sapuna. Napunite jednu kantu sa nekoliko litara tople vode, a u drugu pomešajte bistri tečni sapun za ruke ili posuđe i vodu. Zatim natopite krpu u rastvor i dobro je ocedite. Iako su sapun i voda nežni, prvo bi trebalo da testirate neupadljivo područje kao što je mali deo zida iza slike ili komada nameštaja da biste bili sigurni da materijal nije oštećen, objasnili su.

najzena.rs

VIDEO POGLEDAJTE U NASTAVKU ISPOD REKLAMA DOLE:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)