0VAJ ZAČIN UTIČE NA OTČEPLJIVANJE KRVNIH SUD0VA, SPREČAVA INFARKT I ŠL0G

Bosiljak, hvaljen kao vrhovni vladar biljnog carstva, ima ogromnu vrijednost kao snažan antioksidans i izuzetno učinkovit prirodni antibiotik. Ova slavna i univerzalno cijenjena biljka može se pohvaliti obiljem ljekovitih fitonutrijenata. Uzgajana posebno zbog svojih ljekovitih listova i sjemenki, ova višegodišnja i grmolika biljka služi kao vrijedan izvor liječenja.

Kako bi cvjetala, ova biljka zahtijeva toplu, tropsku klimu. Bosiljak, biljka s više od 60 priznatih vrsta, obično se klasificira u tri osnovne skupine: slatki bosiljak, ljubičasti bosiljak i bosiljak.

Održavanje bosiljka je povjetarac, bilo da se uzgaja na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Kako bi se potaknuo gušći rast i nicanje svježih grančica, preporučljivo je redovito podrezivati ​​cvjetne pupove. Preporuča se rezati ispod lišća na izduženim, tankim stabljikama.

Ne samo da svježi bosiljak ima ugodan, zemljani miris, već je i nutritivno bogat. Ova biljka vrijedan je opskrbljivač vitaminom K, ključnim nutrijentom za zgrušavanje krvi. Zapravo, samo dvije žlice bosiljka nude impresivnih 29% preporučene dnevne količine ovog esencijalnog vitamina.

Osim bogatog okusa, bosiljak je prepun vitamina A i beta-karotena, koji djeluju kao moćni antioksidansi i štite stanične membrane raznih organa, uključujući krvne žile, od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Ova ključna funkcija pomaže u sprječavanju oksidacije kolesterola u krvotoku, čime se u konačnici smanjuju šanse za razvoj ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.

Osim obilja željeza, kalcija, magnezija, vitamina C i kalija, biljka je također prepuna raznih drugih vitamina i minerala. Nadalje, posjeduje antibakterijska svojstva i sadrži flavonoide koji čuvaju DNK.

Ljekovita svojstva bosiljka obuhvaćaju različita svojstva.

Sa svojim snažnim antioksidativnim svojstvima, služi kao prirodni antibiotik, osobito u kombinaciji s češnjakom, što rezultira stvaranjem jednog od najmoćnijih prirodnih antibiotika koji postoje.
Pročišćavanje krvnih žila uključuje vrlo učinkovit proces temeljitog čišćenja arterija i eliminacije LDL kolesterola.

Štoviše, bosiljak se koristi zbog svojih preventivnih i terapeutskih svojstava u rješavanju širokog spektra zdravstvenih problema, uključujući glavobolje, proljev, zatvor, kašalj, parazite, bradavice, bolesti bubrega i brojna druga stanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)