Sara Sabri: Gdje Da Sjedi Svekrva U Autu: P0zadi Ili Naprijed?

Sara Sabri, poznata i kao Sanela (Karišik) Begović, rođena u Novom Pazaru u Srbiji 1984. godine, udana je majka četvero djece. Školovanje je završila u Gazi Isa-begovoj medresi u Novom Pazaru. Sara Sabri je osnivačica Edukativnog centra za žene i djecu “Sara Sabri” u Sarajevu, kao i Ženskog edukativnog centra “Rahma” u Novom Pazaru. Uz svoju višegodišnju novinarsku ulogu, dala je značajan doprinos osnaživanju žena i djece kroz svoje obrazovne inicijative.

Sara Sabri, poznata i kao Sanela (Karišik) Begović, rođena 1984. u Novom Pazaru u Srbiji, ima bogatu povijest. Supruga puna ljubavi i predana majka četvero djece, završila je školovanje u cijenjenoj Gazi Isa-begovoj medresi u Novom Pazaru.

Tvorac Edukativnog centra za žene i djecu “Sara Sabri” u Sarajevu, ujedno je i osnivač Edukativnog centra za žene “Rahma” u Novom Pazaru. S novinarskim iskustvom i iskustvom odgajateljice u vrtiću, uspješno je napisala devet objavljenih knjiga.

Do 2024. godine Sara Sabri se pita kakav je idealan raspored sjedenja za svekrvu u autu: treba li sjediti straga ili sprijeda?
Postavlja se pitanje: kada putujete automobilom, gdje je odgovarajući raspored sjedenja za svekrvu? Treba li ona zauzeti stražnje sjedalo ili se pridružiti prednjem? Istražimo ovu intrigantnu temu.

Dana 1. rujna 2023. godine NN osoba inicijala “I F” napravila je značajan događaj.

Sara Sabri postavlja važno pitanje u vezi s rasporedom sjedenja svekrve u autu: treba li ona sjediti straga ili sprijeda?
Sara Sabri, također poznata kao Sanela (Karišik) Begović, rođena u Novom Pazaru u Srbiji 1984. godine, predana je osoba. Sretno je udana i ponosna majka četvero djece. Sara je svoje školovanje završila u uglednoj Gazi Isa-begovoj medresi u Novom Pazaru. Naime, ona je vizionarka Edukativnog centra za žene i djecu “Sara Sabri” u Sarajevu, kao i Ženskog edukativnog centra “Rahma” u Novom Pazaru. Uz njezinu dugogodišnju novinarsku karijeru, Saru vodi strast za osnaživanjem žena i djece.

Sara Sabri, poznata i kao Sanela (Karišik) Begović, rođena 1984. u Novom Pazaru u Srbiji, udana je majka četvero djece. Školovanje je završila u Gazi Isa-begovoj medresi u Novom Pazaru.

Kreator Edukativnog centra za žene i djecu “Sara Sabri” u Sarajevu i Ženskog edukativnog centra “Rahma” u Novom Pazaru, iskusna je novinarka i odgajateljica u vrtiću. Tijekom svoje karijere napisala je ukupno devet knjiga.

U periodu u kojem su tumačenja islama često subjektivna, a pojedinci odstupaju od načela šerijata i sunneta, žene imaju značajnu težinu. Njihov teret je pojačan nedostatkom vjerodostojnih dokaza koji bi potkrijepili odobravanje ili zabranu određenih radnji. U tom kontekstu obespravljenosti pojavljuje se ženski glas koji izražava bol i bijes. Ona predstavlja nadu za promjenom za kojom žude mnoge muslimanke, a njezine riječi služe kao njihov posljednji apel.

Međutim, unutar svojih književnih djela, ona također zadire u bezbroj drugih tema, nastojeći nam pomoći da shvatimo, prihvatimo, toleriramo, suosjećamo, volimo i prigrlimo život, sebe i druge, neprestano izražavajući zahvalnost Gospodinu za podario bereket kroz uputu i pjesničke stihove. Njene riječi odišu iskrenošću i ljubavlju, a ona sama nastoji biti utjelovljenje strpljenja, o čemu svjedoči i odabrani pseudonim Sara Sabri. Ogroman uspjeh njenih knjiga, “Šapćem ti kao žena svojoj ženi” i “Šapćem ti kao žena svom mužu”, koje su bile bestseleri 2012. godine u izdanju El-Kelimeha, služi kao potvrda njezinoj nepokolebljivoj predanosti pretvaranju svojih emocija i zabrinutosti u elokventnu prozu.

Do 2024. godine Sara Sabri postavlja pitanje gdje bi svekrva trebala sjediti u automobilu: treba li sjediti na stražnjem ili prednjem sjedalu?

Dilema oko rasporeda sjedenja javlja se kada treba odlučiti gdje će svekrva sjediti u automobilu: treba li sjediti na stražnjem sjedalu ili tražiti mjesto naprijed? Ovo pitanje izaziva znatiželju i dovodi do intrigantnih rasprava.

Prvog rujna 2023. dogodio se događaj obilježen inicijalima “I F”.

Sara Sabri razmišlja o prikladnom rasporedu sjedenja za svekrvu tijekom vožnje automobilom: treba li sjediti straga ili sprijeda?

Rođena 1984. godine u Novom Pazaru u Srbiji, Sara Sabri, poznata i pod pravim imenom Sanela (Karišik) Begović, udana je majka četvero djece. Školovanje je završila u Gazi Isa-begovoj medresi u Novom Pazaru. Sara Sabri je osnivačica Edukativnog centra za žene i djecu “Sara Sabri” u Sarajevu, kao i Ženskog edukativnog centra “Rahma” u Novom Pazaru. Uz dugogodišnju novinarsku ulogu, bavila se i […]

Sara Sabri, poznata i kao Sanela (Karišik) Begović, rođena 1984. godine u Novom Pazaru u Srbiji, udana je žena i ponosna majka četvero djece. Njeno obrazovanje uključuje završenu Gazi Isa-begovu medresu u Novom Pazaru.

Pojedinac koji stoji iza osnivanja Edukativnog centra za žene i djecu, poznatog kao “Sara Sabri”, koji se nalazi u Sarajevu, i Ženskog edukativnog centra, koji se zove “Rahma”, koji se nalazi u Novom Pazaru, ima različitu prošlost. Ne samo da je iskusna novinarka, već je svoje vrijeme posvetila i odgajateljici u vrtiću. Tijekom svoje karijere uspješno je napisala i objavila ukupno devet knjiga.

U eri u kojoj se tumačenja islama jako razlikuju, često odstupajući od načela šerijata i sunneta, pojedinci slobodno prosuđuju određene postupke bez vjerodostojnih dokaza, opterećujući žene neizmjernim mukama. Posljedično, žena se nađe uronjena u frustraciju i tjeskobu, predstavljajući glas bezbrojnih obespravljenih muslimanskih žena. Za njih ona utjelovljuje promjenu za kojom žude, a njezine strastvene riječi služe im kao posljednja molba.

Sara Sabri, pod pseudonimom Sara Sabri, ne samo da se bavi različitim temama u svojim knjigama, već također nastoji prenijeti razumijevanje, prihvaćanje, toleranciju, empatiju, ljubav i duboko poštovanje prema životu, sebi i drugima. Ona kroz svoje iskrene riječi nastoji utjeloviti sabur, zbog čega je i odabrala ovaj pseudonim. Ogroman uspjeh njenih knjiga “Šapćem ti kao žena svojoj ženi” i “Šapćem ti kao žena svome mužu”, koje je objavila El-Kelimeh 2012. godine, svjedoči o njenom iskrenom pristupu u prevođenju emocije i brige u pisani oblik.

Uz svoju knjigu, Sara Sabri vodi i vlastiti vlog. Danas smo odabrali vlog koji se bavi intrigantnim pitanjem gdje bi svekrva trebala sjediti u automobilu: treba li sjediti na stražnjem sjedalu ili se voziti naprijed?

POGLEDAJTE VIDEO U NASTAVKU NAKON REKLAMA DOLE:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)