SIPAJTE U BAŠTU: 0V0 je glavni razlog ZAŠT0 svake godine imam veliki R0D BIJEL0G luka, luka, krastavaca i paradajza!

Nakon toga, rast će biti nevjerojatno brz, što će rezultirati obilnom žetvom koja premašuje vaša očekivanja.

Od usjeva do cvijeća, ovo se gnojivo naširoko koristi u vrtovima. Obratite pažnju na ove prijedloge YouTube kanala Simple & Easy.

Ne samo da ovaj sastojak sadrži niz minerala, već djeluje i kao zaštitni štit za usjeve, štiteći ih od štetočina i bolesti poput lisnih uši, gusjenica i puževa.

Kako bi se stvorilo gnojivo s baktericidnim i insekticidnim svojstvima, potrebno je upotrijebiti začin koji se često nalazi u kuhinji.

Kurkuma je ime tog posebnog začina.

POTREBNO:

Potrebno je samo pola žličice kurkume.
Volumen vode jednak jednoj litri.
Dovoljna je jedna čajna žličica drvenog pepela.
Na koji način se koristi?
Da biste napravili smjesu, temeljito pomiješajte kurkumu i drveni pepeo u litri vode miješajući ih zajedno.

Ostavite ga u tom stanju nekoliko sati.

Nakon što ga procijedite gazom, otopinu nanesite na korijen biljke. Alternativno, otopinu pretočite u bocu s raspršivačem i nanesite je izravno na lišće.

Za optimalne rezultate preporuča se ovaj postupak izvoditi u ranim jutarnjim satima ili navečer.

Za dodatne pojedinosti svakako pogledajte popratni video koji se nalazi na kraju članka.

Ne samo da ovo organsko gnojivo služi kao antioksidans, već i daje cijelom vrtu dobrobiti kurkume.

Stoljećima se kurkuma koristi u kulinarstvu i ajurvedskoj medicini zbog svojih brojnih ljekovitih svojstava.

S druge strane, znanstvene studije pokazale su da biljke također mogu iskoristiti prednosti uključivanja ovog posebnog začina u svoj rast.

Sposobnost da djeluje kao antioksidans jedno je od ključnih svojstava povezanih s njim.

Biljna tkiva mogu doživjeti stres i oštećenje stanica zbog izloženosti slobodnim radikalima, što predstavlja rizik za biljke.

Antioksidativna svojstva kurkumina, koji je aktivna komponenta kurkume, pomažu biljkama da se odupru stresu i zaštite od štetnog utjecaja slobodnih radikala.

Štiteći biljke od štetnih mikroorganizama i sprječavajući razmnožavanje bakterija koje uzrokuju bolesti, ovaj zaštitni mehanizam igra vitalnu ulogu u zaštiti biljaka od bolesti.

Nadalje, uključivanje kurkume u tlo poboljšava njegovu kvalitetu osiguravajući esencijalne hranjive tvari koje pridonose poboljšanom rastu, razvoju i sposobnostima plodonošenja biljaka.

Jedan od načina da ga iskoristite je da ga unesete u tlo tijekom presađivanja biljaka ili da ga razrijedite u vodi i nanesete dobivenu otopinu kao sprej na biljke.

Ovo tekuće gnojivo može se učinkovito koristiti na raznim usjevima, uključujući rajčice, paprike, krastavce, tikvice, patlidžane, kelj, zelenu salatu, špinat itd.

Primjena kurkume pozitivno utječe na razvoj biljaka.
Stoga, koristite ovo isplativo i vrlo učinkovito gnojivo za njihovu ishranu.

Kurkuma se također može koristiti kao repelent za vrtne mrave, što se pokazalo korisnim kada imate posla sa značajnom populacijom mrava u vašem vrtu. Ovi mravi mogu postati štetočine jer mogu uzrokovati štetu na usjevima.

Nadalje, postojanje mrava u vrtu može poslužiti kao pokazatelj skorog dolaska lisnih uši, koje, što je zanimljivo, djeluju kao prirodni kontrolori štetočina za biljke i žive u harmoniji s mravima.

Čini se da miris kurkume kod mrava izaziva povećanu osjetljivost.

pomoću:
Kako biste svoje biljke zaštitili od mrava, jednostavno posipajte tvar u blizini biljaka.

Izbjegavajte pretjeranu upotrebu; skromna količina će biti dovoljna.

Za učinkovitu borbu protiv štetočina u tlu, posebno gljivične truleži korijena, preporučuje se uključiti 1 žlicu kurkume na 4 litre tla u režim kontrole štetočina.

Prilikom presađivanja jednostavno ga u svakom trenutku možete umiješati u zemlju.

Da biste ga razrijedili, možete pomiješati jednu čajnu žličicu tvari s jednom litrom vode.

Popravi ozljedu nanesenu stablu.

Slično kao i ljudi, drveće i biljke skloni su ozljedama i također mogu biti osjetljivi na širok raspon bolesti i infekcija, osobito gljivične truleži.

Zbog svojih inherentnih antiseptičkih i antibakterijskih svojstava, kurkuma služi kao prirodno rješenje za liječenje raznih ozljeda biljaka.

Kombiniranjem kurkume s malom količinom vode možete napraviti pastu koja se može nanijeti izravno na ranu u svrhu zacjeljivanja.

Nakon obrezivanja pupova, također možete izvršiti ovaj zadatak.

presađivanje
Ova tvar se može koristiti kako tijekom postupka cijepljenja, tako iu situacijama kada je biljka izložena štetnim vanjskim utjecajima.

Pojava venuća ruže, raširene bolesti koja pogađa biljke ruža, zahtijeva odgovarajući tretman.
Kada vrhovi stabljika ili grana ruže izgube boju i popucaju se, to može imati štetan učinak na cijelu biljku, što u konačnici dovodi do njezine smrti.

Doista, ovaj problem je prilično raširen i vjerojatno se svaki pojedinac koji uzgaja ruže u nekom trenutku susreo s njim.

Korištenje paste napravljene od kurkume učinkovito je u sprječavanju širenja bolesti i sušenja stabljika, čime se promiče cjelokupno zdravlje i vitalnost.

Iako se kurkuma ne može klasificirati kao tradicionalno sredstvo za ukorjenjivanje, njezina svojstva mogu pomoći i povećati vjerojatnost uspješnog rasta korijena.

Primarni razlog za to je značajan utjecaj koji ima na bakterije i gljivice, sa svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima.

Korištenje kurkume kao spreja protiv pesticida predstavlja prirodno i učinkovito rješenje za liječenje širokog spektra gljivičnih bolesti.

Osim toga, ima sposobnost iskorijeniti štetnike poput pepelnice.

Za suzbijanje malih gljivičnih pjega i pepelnice može se koristiti otopina od 2 žličice kurkume pomiješane s 1 litrom vode.

Nanesite mješavinu na zahvaćena područja biljke tehnikom prskanja.

Za liječenje soora možete pomiješati 2 žličice kurkume, 100 ml mlijeka i 2 žličice octa.

Pomiješajte i nanesite otopinu za prskanje na biljke zahvaćene bolešću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)