AK0 VAM MUŠKARAC KAŽE “NE M0GU DA ŽIVIM BEZ TEBE”, BJEŽITE! Poznati psiholog UP0Z0RI0 na JEDNU važnu stvar

Poznati ruski psiholog Mikhail Litvak upozorava na izjavu koju su barem jednom prilikom izrekli brojni pojedinci.

Fraza koja često izaziva radost među ženama je “Ne mogu živjeti bez tebe”. Međutim, prema glasovitom ruskom psihologu Mikhailu Litvaku, upravo bi ova izjava trebala biti znak za napuštanje takvog čovjeka. Litvak naglašava da puke riječi nisu jednake dokazu ljubavi. “Ako se muškarac izražava na ovaj način, kaže: ‘Trebam te! Ne mogu živjeti bez tebe!’, najbolje je distancirati se od njega. Ako je toliko ovisan o tebi i ne može funkcionirati bez tebe, neće biti moguće samostalno donositi bilo kakve odluke ili poduzeti bilo kakve radnje”, savjetuje psihologinja, rasvjetljavajući kako treba izraziti ljubavnu izjavu muškarca koji iskreno voli.

Prema psihologu, pravo utjelovljenje muškosti može se prepoznati po sljedećoj izjavi: “Zadovoljan sam s tobom, pusti nas da zajedno upravljamo životom.” Ova nepokolebljiva izjava o predanosti dokaz je njegove ljubavi prema vama, jer označava da vas doživljava kao inteligentnu ženu vrijednu povjerenja. Ovaj osjećaj služi kao najveći kompliment. Što se tiče ljubomore, Mihail Litvak tvrdi da ona proizlazi iz nedostatka samopouzdanja. Pravi muškarac razumije da će mu partnerica ostati vjerna i vodi se uvjerenjem da nikada ne bi ugrozila sreću koju su zajedno izgradili.

Prema Litvaku, idealno je da supružnici imaju slično socijalno i obrazovno podrijetlo. U ovoj dinamici, partner koji ima viši status trebao bi pomoći svom partneru u postizanju iste razine rasta i razvoja. Time pokazuju svoju istinsku ljubav i predanost. Litvak ističe da je uočio brojne slučajeve u kojima muškarci sprječavaju žene u napredovanju i procvatu. Kao ilustraciju navodi imućnog biznismena koji je oženio 17-godišnju frizerku.

Dao joj je stroge upute da se ne miješa u njegove poslove i da ostane kod kuće, brinući se za njihovo dijete. Uvjeravao ju je da će on biti jedini hranitelj obitelji. Tragično, sedam godina kasnije, dočekao je svoju preranu smrt. Zbog toga je žena ostala sama s njihovim sedmogodišnjim djetetom, a u roku od godinu dana sva njezina ušteđevina je potrošena. Odustala je od karijere frizerke na njegov zahtjev. Zanemarivanje rasta i razvoja vašeg partnera jednako je uzrokovanju njegove smrti, au konačnici i smrti vašeg djeteta. Stoga, ako otkrijete da vašoj drugoj osobi nedostaje osobni rast, ključno je ponuditi joj pomoć.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)