0LJUŠTIĆE KAMENAC KA0 Da Je Kora Banane: Zbog 0ve Sitnice Će Vaša Tuš-Kabina Izgledati KA0 Da Ste Je Tek Kupili

I najčistija kupatila imaju isti problem, koji često deluje nerešivo – kamenac, koji nekad ni najkvalitetnije hemikalije ne mogu da uklone

Kamenac u kupatilu jedna je od najvećih napasti i protivnika čistom domu čijom ste higijenom zadovoljni, a on čini da i tuš-kabina koja je redovno održava deluje aljkavo.

Naslage kamenca su veoma upozne i čine da staklo izgleda dotrajalo i umrljano, a “krivac” je tzv. teška voda, koja je prepuna kalcijuma i drugih minerala.

Kada se kamenac nakupi, čak i najčistije kupatilo izgleda prljavo i neodržavano, a on ne može da se ukloni tako lako kao ostale nečistoće u domaćinstvu.

Kako očistiti kamenac u tuš-kabini?

Prskalicom navlažite staklo tuš-kabine.
U flašu s raspršivačem sipajte alkoholno sirće i temeljno poprskajte staklo na mestima na kojima se nalazi kamenac.

Ovo je najvažniji deo: nemojte brisati odmah, već ostavite da odstoji 15 minuta, a ako su naslage deblje, ostavite i duže. Upravo je to sitnica koja pravi razliku i može da pomogne da se kamenac lakše ukloni: ako malo duže odstoji, sirćetna kiselina će “rastvoriti” naslage. Većina samo naprska i prebriše, što je velika greška.
Nakon toga, umočite grubu stranu sunđera u toplu vodu, pa u sodu bikarbonu, pa počnite da ribate staklo. Soda bikarbona delovaće kao arbaziv, dok će sirće rastvoriti mrlje “tvrde vode” i eventualni talog od sapuna koji se nakupio na staklu.
Potom trjajte sunđerom dok ne budete zadovoljni izgledom stakla, pa dobro isperite toplom vodom.
Zatim, izglancajte suvom krpom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)