SVI IH MIJEŠAMO U SALATAMA, STRUČNJACI UP0Z0RAVAJU: Krastavce i paradajz nikada ne biste trebali jesti ZAJEDN0 u IST0J salati, EV0 ZAŠT0!

Kad je u pitanju miješana salata, ljudi prvenstveno vode računa o ukusu sastojaka, no važno je uzeti u obzir i druge faktore bez obzira na okus.

U sferi salate, važno je napomenuti da određeni sastojci, poput sljubljivanja rajčice i krastavaca, ne nalaze svoje mjesto u mješavini.

U skladu s Ayurvedom, ključno je znati specifično vrijeme probave za svako povrće kako bi se odredile odgovarajuće kombinacije za miješanje, budući da ta vremena probave variraju.

Ne preporučuje se kombiniranje hrane koja ima različito vrijeme probave. Kada se ovi sastojci pomiješaju, mogu dovesti do fermentacije u želucu, što rezultira trovanjem cijelog tijela.

Vrlo se ne preporučuje kombinirana konzumacija krastavaca i rajčica jer se smatraju nekompatibilnim. Nakon što ta hrana uđe u želudac, započinje proces fermentacije, što dovodi do mogućih probavnih komplikacija.

Postoje li još neke kombinacije hrane koje bi trebalo izbjegavati?

Uživanje u voću kao poslastici nakon obroka zdrava je i osvježavajuća navika.

Preporučljivo je izbjegavati zadržavanje voća u želucu duže vrijeme, jer je potrebno dosta vremena da se probavi. Konzumacija voća odmah nakon obroka može izazvati refluks kiseline i razne probavne probleme.

Otkrijte popis dodatnih kombinacija hrane koje biste uvijek trebali izbjegavati za vlastitu dobrobit.

Uživanje u voću kao desertu nakon obroka zdrava je i osvježavajuća praksa.

Nije preporučljivo da voće ostane dulje vrijeme u želucu zbog dugotrajnog procesa probave. Konzumacija voća neposredno nakon obroka može dovesti do refluksa kiseline i raznih probavnih komplikacija.

Ugodna kombinacija tjestenine i sira.
Iako je ovo jelo nadaleko omiljeno, preporučljivo ga se kloniti. Visok sadržaj škroba u tjestenini prolazi kroz poseban proces probave u usporedbi s proteinima koji se nalaze u siru. Posljedično, svako kašnjenje u probavi može rezultirati fermentacijom i posljedičnim probavnim problemima. Ovo načelo vrijedi i za kombinaciju tjestenine i mesa.

Kombinacija svježih proizvoda i slanog sira.
Trebalo bi se kloniti ove posebne kombinacije jer može izazvati nadutost i treba je izbjegavati.

Kombinacija mlijeka i banane klasičan je spoj u kojem mnogi uživaju.
Osobe koje konzumiraju ovu mješavinu sastojaka mogu doživjeti značajno smanjenje brzine probave, iako je favorizira velik broj ljudi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)