CIJELA P0R0DICA MISTERI0ZN0 NESTALA PREK0 N0ĆI: Susjedi 0STALI bez riječi kada su saznali što se D0G0DIL0

U travnju 2011. obitelj Dupont de Ligonnes iz francuskog Nantesa nestala je bez traga. Što se dogodilo ovoj voljenoj obitelji? Ovo je priča o Xavieru i Angersu i njihovoj djeci Arturu, Thomasu, En i Benoi – bez traga i glasa od njih.

Susjedi su se zabrinuli nakon što su obiteljske stvari nestale iz kuće, a kapci na kući ostali zatvoreni.

Policija je obilazila kuću više puta, ali nije našla ništa sumnjivo. Stvari se samo kompliciraju kada se pojave tajanstvena pisma koja govore priču o agentu koji radi za američku tajnu službu. Otac Xavier, jedini preživjeli, tvrdi da je on zapravo agent i da mora pristupiti Programu zaštite svjedoka kao i ostali članovi. Njihovi prijatelji bili su skeptični prema njegovoj priči.

Nakon šestog posjeta policija je pronašla tijela majke i četvero djece zakopane ispod terase, dok je otac Xavier nestao. Istrage su pokazale da su majke Anjes, Artur, En i Beona ubijene između 3. i 5. travnja 2011., dok je Xavier ostao u kući tjedan dana nakon ubojstava.

Nakon ubojstva, Xavier je kontaktirao svog sina Thomasa kako bi ga doveo kući pod lažnim izgovorom. Mediji su nagađali da su otac i sin posljednji put viđeni na zajedničkoj večeri 4. travnja. Pokopan je daleko od majke i troje djece. Nakon ubojstva, Xavier je nestao, a policija ga je posljednji put vidjela na nadzornoj kameri u Roquebrune-sur-Argenu.

Iako je teško razumjeti motiv ovog stravičnog zločina, sumnja se da su financijske okolnosti mogle igrati ulogu. Nakon očeve smrti, Xavier je shvatio da je švorc, što je moglo biti povod za tragediju.

Uostalom, Xavier nikada nije pronađen. Neki su nagađali da je počinio samoubojstvo, dok drugi vjeruju da je lukavo planirao pobjeći i sakriti se negdje, možda čak i započeti novi život u drugoj zemlji.

Tajna ostaje fascinantna i ostavlja mnoga neodgovorena pitanja. Obitelj Dupont-Deligonnis ostat će zapamćena po stravičnoj tragediji koja je zauvijek promijenila njihov grad i šokirala cijelu zemlju.

Čak je i Netflix ispričao priču u epizodi “Kuća strave” prve sezone serije “Neriješene misterije”, piše Blic Žena, a mediji su nastavili pisati o priči, nazivajući je jednom od najbizarnijih misterija u Francuskoj .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)