Sveštenik saznaje da li VALJA N0SITI 0DEĆU P0K0JNIKA: Rođaci T0 ne bi TREBAL0 da rade

Prevladavajuće uvjerenje je da pojedinci nisu u stanju ponijeti svoje dragocjene stvari sa sobom izvan carstva smrti. Posljedično, povoljnije je podijeliti ove stvari onima kojima je potrebna. Smatra se da ova praksa donosi utjehu preminulima. Osim toga, mora se uzeti u obzir način na koji ljudi umiru, budući da predmeti mogu utočiti bakterije i viruse tijekom duljeg trajanja.

Postoji vjerovanje da predmeti upijaju energiju svojih vlasnika. To dovodi do pitanja: treba li se posjedi nekoga tko je preminuo ukloniti? Strah od negativne energije proizlazi iz ideje da određeni predmeti nose karmu.

Što je to što morate imati na umu?
Prisutnost dodatnih podsjetnika na preminule često može biti prilično uznemirujuća. Iako se mogu pojaviti zabrinutosti u vezi s nasljeđem, nije preporučljivo biti zaokupljen idejom traženja posjeda koji je nekoć pripadao vašoj umrloj braći i sestrama, rođacima ili voljenim osobama. Korisnije je razmotriti doniranje ovih predmeta dobrotvornim organizacijama.

Prevladavanje psihičkih prepreka ključno je za članove uže obitelji preminulog. Te su prepreke ono što dovodi do tjeskobe oko smrti, s kojom se može teško pomiriti. Imperativ je otpustiti te brige kako bismo spriječili da ometaju draga sjećanja.

Psiholozi se često susreću sa situacijama u kojima se osobe bliske nekome tko je preminuo bore da prihvate stvarnost smrti, što rezultira gubitkom dodira sa stvarnošću, depresijom i problemima mentalnog zdravlja.

Evo nekoliko dodatnih prijedloga:
Različite vjerske zajednice imaju različite perspektive o suštini predmeta. Na primjer, pristaše pravoslavne vjere mogu predložiti korištenje svete vode u obredne svrhe. Slično tome, muslimani imaju tradiciju razmjene svetih artefakata kao načina davanja blagoslova preminulim duhovima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)